sâmbătă, 29 octombrie 2016

Aleea Cercetasilor

Sambata, 29 octombrie, s-a desfasurat ceremonia de inaugurare a "Aleii Cercetasilor". 


Evenimentul a avut loc cu ocazia manifestarilor prilejuite de implinirea a 100 de ani de la Luptele de la Podul Jiului și de la intrarea României în Primul Razboi Mondial.
Cercetasii traditionali au primit sprijinul asociatiilor "Traditia Militara",  "Deutsches Freikorps" si "IR33 - Cetatea Aradului".




[salva de onoare executata de membrii Asociatiei Traditia Militara 
cu ocazia inaugurarii la Tg Jiu a Aleii Cercetasilor]

Pe 26 septembrie 2016, Consiliul Local Targu Jiu a aprobat ca un drum public de acces pietonal din Parcul Central sa poarte denumirea “Aleea Cercetasilor”. Hotararea are la baza cererea motivata depusa de Unitatea “General Dragalina” ACT-RO.


“In demersul nostru inceput acum cateva luni am solicitat Consiliului Local sa tina cont ca in in anul 1914 lua fiinta Legiunea de cercetasi “Domnul Tudor” (la nivel de judet) si Cohorta Targu-Jiu. 
Acum 100 de ani, in toamna lui 1916, se desfasura Batalia de la Podul Jiului la care au participat si cercetasii nostri, acestia ajutand la evacuarea ranitilor si aprovizionarea cu munitie a soldatilor si rezervistilor care aparau orasul.
Suntem mandri ca am initiat acest demers simbolic - o premiera la nivel national pentru care am primit sprijinul administratiei locale. Printr-un protocol incheiat cu Primaria Targu Jiu vom ajuta ca voluntari la intretinerea acestei alei, un loc de relaxare si joaca pentru toti vizitatorii Parcului Central, de promovare a cercetasiei, dar si de aducere aminte a trecutului istoric.”
Daniel Dragomir - lider coordonator, Unitatea “General Dragalina”


vezi subiectul in stirile locale:
-Aleea Cercetasilor pe Insulita Jiului, Gorjeanul, 28 septembrie 2016
-Aleea Cercetasilor, pe Insulita, Pandurul, 28 septembrie 2016
-Reconstituire a bătăliei de la Jiu, Scoala Gorjeana, 30 octombrie 2016
-Cercetasii au o alee in Parcul Insulitei,  Gorj Exclusiv, 30 octombrie 2016


____________

Unitatea General Dragalina, filiala a Asociatiei Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO), s-a constituit pe 18 octombrie 2014, cu ocazia primei reconstituiri istorio-militare a Bataliei de la Podul Jiului.


Cercetasii gorjeni imbina educatia prin aventura



cu activitati civice si sociale - vezi “Avioane de Hartie”.


In 2015 si 2016 lideri ai Unitatii “General Dragalina” au participat la Wood Beads Training, un format international de excelenta in cercetasie, adus in premiera in Romania de catre ACT-RO si sustinut de catre instructori din cadrul World Federation of Independent Scouts (WFIS).

Gata Oricand!