cautare

Tabara Dacilor

Jocuri si ateliere cercetasesti

Curs Formare lideri ACT-RO

reportaj Antena 1 / Prietenii de la 11
Cercetasia - educatie prin aventura

meniu

meniu 2

miercuri, 10 ianuarie 2018

In amintirea eroilor

Pe 12 decembrie 2017, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, cu ocazia lansarii volumului “Calator fara Harta”, Dan Dimancescu - consul onorific al Romaniei in SUA,  membru in Consiliul Director ACT-RO - ne-a inmanat o insigna care i-a apartinut tatalui sau, Dimitrie Dimancescu - fondatorul primelor patrule de cercetasi din Romania, ofiter combatant in primul razboi mondial si diplomat de cariera.


Este vorba de insemnul  “Union nationale des combatants”, organzatie care anul acesta isi sarbatoreste centenarul.  Insigna are o valoare simbolica, armata romana a fost consiliata in primul razboi mondial de misiunea militara franceza  condusa de gen. Henri Berthelot, iar in anul 1919 Romania a participat la Jocurile Sportive Inter-Aliate, desfasurate la Paris.


Pe 17 decembrie, intr-un cadru festiv, cercetasul Andrei Vincene a primit de la Alin Dimancescu insemnul pentru a-l purta timp de un an de zile, dupa care un alt cercetas care se va distinge prin implicare la activitati va prelua stafeta in amintirea eroilor nostri din primul razboi mondial.


Gata Oricand!
cercetasii traditionali 

proiecte


Scouting for Boys

ACT-RO si Editura Integral au lansat "Cercetasii", traducerea in limba romana a celebrei "Scouting for Boys" (1908) - cartea de la care a pornit cercetasia.

primul training Wood Beads / Wood Badge din Romania!


ACT-RO si pilula rosie


interviurile ACT-RO


Klaus Tegeder - presedintele World Federation of Independent Scouts


eveniment lansare ACT-RO

Muzeul Militar National, 10 mai 2014
vezi si articolul


arhiva postari


translate




copyright (c) 2014-2024 Asociatia Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO)