sâmbătă, 27 mai 2023

Cercetasii la Brigada 30 Garda "Mihai Viteazul"

Sambata, 27 mai 2023, la invitatia Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul", cercetasi de la unitatile din Bucuresti,. Moara Vlasiei si Ramnicu Valcea au participat la evenimentul Ziua Portilor Deschise.

Am fost prezenti in memoria cercetasilor romani care in 1916 plecau la razboi ca voluntari, indeplinind misiuni auxiliare de sprijin.

Pregatirea participarii a inceput cu sedinta tehnica cu 10 zile inainte de eveniment, urmata de planificarea activitatilor si alocarea de resurse. Amenajarea atelierelor a inceput in preziua evenimentului si s-a terminat cu 2 ore inainte de deschiderea portilor pentru invitati.


Dupa sosirea cercetasilor de la toate unitatile participante, a avut loc un careu in care s-au discutat ultimele detalii si s-a stabilit persoana de comunicare cu organizatorii.Cercetasii au fost prezenti la festivitatea de deschidere unde a avut loc la o parada a asociatiilor participante,


la un moment festiv desfasurat la Statuia lui Mihai Viteazul


si la festivitatea de inchidere (inmanare diplome de participare si cadru de final).Pe parcursul manifestarii, cercetasii s-au prezentat publicului. Pe platoul unitatii s-au depus promisiuni si s-a acordat o diploma de merit. Multumim Asociatiei Traditia Militara pentru participarea la ceremonie!


Activitatile cercetasesti au fost sustinute de pavilionul central (informatii, inscrieri pe ateliere, carti cu caracter cercetasesc, tombola cu premii)


fiind dezvoltate pe 2 formate de Educatie prin Aventura®
1. ateliere Cercetas pentru 1 zi (echipament, orientare, noduri, campare, prim ajutor si escalada)


2. traseu de aventura Scoutlon® (vedeta activitatilor)
 

Am remarcat si prezenta la atelierele noastre a unor cercetasi si lideri de la alte asociatii cercetasesti.

Multumim liderilor voluntari adulti si cercetasilor care s-au implicat in pregatirea si organizarea atelierelor, precum si liderilor care au gestionat prezenta cercetasilor la activitatile defasurate sub egida Zilei Portilor Deschise.Gata Oricand!

echipa ACT-RO