miercuri, 18 ianuarie 2023

Cercetasii sunt Gata Oricand!

Sambata, 14 ianuarie, cercetasi de la unitatile din Bucuresti si Ilfov / Moara Vlasiei au fost Gata Oricand! pentru prima provocare din acest an.
Desfasurat sub deviza cercetaseasca Gata Oricand! evenimentul a inclus:
-expozitie foto cu tematica cercetaseasca

-vizionarea celui mai vechi film cercetasesc din Romania (1915), cu permisiunea Arhivei Nationale de Filme-prezentarea uniformei cercetasilor de acum 100 de ani si o evocare a primei reconstituiri istorico-militare (2014 - foto) a Bătăliei de la Podul Jiului (1916), la care au participat și cercetașii noștri-vizionarea filmului “Gata Oricand!: partea intai - Eroii de la podul Jiului”

-prezentare de carte: Cercetasii - de Robert Baden-Powell (reeditarea primei editii în limba romana - 1915) si  Calator fara harta - memoriile lui Dimitrie Dimancescu


-bufet cercetasescEvenimentul a beneficiat si de prezenta reprezentantilor Asociatiei Ofiterilor in Rezerva din Romania (AORR). La inceputurile ei, miscarea cecetaseasca s-a sprijinit ca resurse de instructori pe doi piloni: profesorii si ofiterii.


Cercetasii si invitatii lor au participat la o experienta care i-a reconectat la principiile si valorile unei generatii a carei deviza ramane actuala si astazi: Gata Oricand!

vezi aici albumul foto complet


echipa ACT-RO