duminică, 17 septembrie 2023

Participarea ACT-RO la Workshop-ul WFIS din Cehia (Orlovy)

In weekend-ul 15-17 septembrie, cercetasii nostri au participat la Workshopul WFIS, organizat, la Orlovy, locul unde s-a nascut cercetasia din Cehia (1912, prima tabara).
Din partea ACT-RO au participat Eduard Denischi - Unitatea "Alexandru Daia" (lider coordonator), Simona si Tiberiu Placinta, Robert Badea - Unitatea "Cercetasii Vlasiei".J u r n a l

Dupa o escala pe aeroportul din Warsovia, avionul a aterizat la Praga. Echipa ACT-RO a luat un tren pana in apropierea locului de desfasurare al evenimentului, de unde a fost preluata de liderii organizatori de la Scout - Czech Scouting ABS.


La sfarsitul primei zile a avut loc festivitatea de deschidere si socializarea intre participanti, reperezentanti ai asociatiilor afiliate WFIS din Anglia, Germania, Danemarca, Italia, Malta, Romania si Cehia. In a doua zi s-au tinut ateliere de
-sculptat in lemn


-constructie cort tee-pee

-pielarie (lucrul cu piele si decorare cu ajutorul uneltelor de mana)
-fierarie (s-a lucrat cu sarma din cupru - ornamente diverse, bijuterii)


-aprindere foc prin metode traditionale (cremene si elemente din natura)


-amenajare foc de tabara


Participantii au facut o mica drumetie la locul in care s-a organizat prima tabara cercetaseasca din Cehia.


Seara, reprezentantii fiecarei asociatii particiante au prezentat scenete. Echipa noastra a deschis seria prezentarilor cu un numar de pantomima in care a ilustrat aparitia primelor patrule de cercetasi in Romania: 1913, Fratii Dimancescu si Fratii Berindei, inspirati de o revista cercetaseasca primita din Franta.


In ultima zi, dupa ceremonia de inchidere, echipa ACT-RO a plecat spre Praga
si de aici spre casa, cu o cursa directa.


Gata Oricand!

echipa ACT-RO


vezi aici albumul foto complet
foto: Eduard Denischi