Afiliere ACT-RO la WFIS

actualizare:
Cu ocazia intrunirii Adunarii Generale a World Federation of Independent Scouts (Europe Region), desfasurata la Barcelona in zilele de 28-29 ianuarie 2017, Asociatia Cercetasilor Traditionali (ACT-RO) a fost admisa ca membru cu drepturi depline (full membership).


mai multe informatii aici


___________


Pe 9 mai 2015, cu ocazia participarii cercetasilor traditionali la evenimentul Zilele Muzeului Militar National, Julie Bryceson, presedintele WFIS Europe, a inmanat conducerii ACT-RO certificatul de afiliere la World Federation of Independent Scouts.
Acesta a fost emis la Adunarea Generala a World Federation of Independent Scouts (Europe Region), desfasurata la Praga in zilele de 24-25 ianuarie 2015.
Dear Brothers and Sisters in Scouting,

We are pleased to inform you that at our General Assembly the vote for your Association to become a prospective member of WFIS was successful.
From now you can participate in all Workshops, Training and Camps.
We will welcome you in our Family and hope that you feel the Brotherhood of Scouting in our Federation.

Yours in traditional Scouting,

WFIS-EU e.V. Steering Committee

___________
World Federation of Independent Scouts (WFIS). s-a infiintat pe 5 octombrie 1996 in Germania, la Laubach.
Membrii fondatori au fost Baden-Powell Scouts' Association (B-PSA) - Marea Britanie si 9 asociatii cercetasesti din Germania. Primul presedinte a fost Lawrie Dring, presedintele B-PSA la acea data.
In prezent WFIS  are peste 130 de asociatii afiliate din 64 de tari din aproape toate regiunile de pe glob si un numar de peste 5 milioane de membri (conform B-PSA).
Presedintele WFIS este Klaus Tegeder.

WFIS este deschisa oricarei asociatii cercetasesti care nu mai este afiliata unei alte organizatii internationale. Federatia cere ca membrii sai sa utilizeze programul original al lui Baden Powell, precum si traditiile, uniforma, morala, etica si structura, asa cum au fost ele prezentate in lucrarea “Scouting for Boys” (aparuta in anul 1908). 

Cele mai importante evenimente:
Jamboree internationale – Danemarca (2002),  Columbia (2007), Mexic (2011) 
Eurocamp (campuri regionale, cu participare internationala) – Elvetia (2006), Germania (2010), Italia (2014), Marea Britanie (2018).
The Baden-Powell Scouts' Association 2007 Centenary Camp, WFIS-JOTI 2010 etc.

Emblema organizatiei este reprezentata de un crin galben si inscrisul WFIS in banda devizei.
Ecusonul asociatiei are forma unui scut zulu.


surse:


Asociatii cercetasesti traditionale

Baden-Powell Scouts' Association
infiintata in anul 1970, vezi prezentarea aici
website: traditionalscouting.co.uk