Cercetasii

Va oferim "Cercetasii" / "Scouting for Boys", singura carte din lume care a generat o miscare, a patra cea mai vanduta carte a secolului XX.

Scrisa si ilustrata de lord Robert Baden-Powell (1857-1941), fondatorul Cercetasiei, cartea se bazeaza pe experienta sa din copilarie si armata, dar si pe cea capatata prin organizarea primei tabere cercetasesti in anul 1907 (Brownsea Island, Marea Britanie).

comanda acum la un pret special!


O premiera editoriala in cercetasia romaneasca de dupa 1990, "Cercetasii" este reeditarea / restituirea traducerii pedagogului Ion I. Onu din anul 1915, manualul dupa care au invatat si exersat primii cercetasi romani si instructorii lor.

Intr-un format clasic (13x20cm), pe parcursul a 306 de pagini presarate cu ilustratii, avem la indemana informatii structurate pe 10 capitole:
- Arta cercetasului
- La tara
- In tabara
- Arta de a tine o urma
- Cunoasterea animalelor si a naturii
- Vrednicia cercetasului
- Spiritul cavaleresc
- Salvarea
- Patriotismul
- Pentru Instructori

Cuvantul inainte al editiei ii apartine acad. Dan Berindei, presedinte de onoare ACT-RO, nepotul gen. Grigore Berindei, primul presedinte al cercetasilor romani la 1914.
“As dori ca, citind aceasta carte, sa intelegem principiile dupa care s-au ghidat generatiile de atunci, dar, mai cu seama, sa descoperim impreuna ‒ cercetasi, parinti, educatori, copii si adulti ‒ ca cercetasia in forma ei traditionala este actuala si inspira prin mesajul ei puternic de educatie prin aventura.”
(extras)

Prefata este semnata de dr. ing. mat. Marian Stas, expert in educatie, MPA, Presedinte, Asociatia Clubul Liderii Mileniului Trei.
“Pledoaria distinsului general britanic este, in fond, despre cercetasie ca despre o exceptionala Scoala de Valori si Caractere, in care educatia non-formala are rolul prevalent. Argumentul sau are dimensiuni strategice, legand cauzal civismul cetatenilor de marirea ori decaderea oricarei natii, dupa cum ea, natia, are grija sa-si creasca fiii si fiicele ca pe viitori adulti curajosi, patrioti, integri, ori, dimpotriva, nepasandu-i, sa-si lase odraslele de izbeliste, lase, obediente, slabe, corabii triste ratacind in deriva, cu busola valorilor facuta tandari. Mesajul cartii este cat se poate de adevarat si dur, deopotriva: daca valori nu sunt, nimic nu e, si totul devine forma fara fond.”
(extras)

"Scouting for Boys" / "Cercetasii" sta la baza cursului Wood Beads / Badge Training, urmat de liderii ACT-RO in cadrul unui program sustinut de instructori din cadrul World Federation of Independent Scouts.

Este o carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui cercetas. In acelasi timp, "Cercetasii" este un cadou pe care il poti oferi prietenilor, aratandu-le ce inseamna cercetasia, ce invatam practic si la ce valori ne raportam in activitatile pe care le desfasuram.

Gata Oricand!

cercetasii traditionali
vezi si: