luni, 22 februarie 2016

Protocol de colaborare cu Oficiul National pentru Cultul Eroilor

Asociaţia Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO) a incheiat un protocol de colaborare cu Oficiul National pentru Cultul Eroilor (ONCE), organ al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Apararii Nationale.

Oficiul - continuator de drept al Asezamantului National Regina Maria pentru Cultul Eroilor - indeplineste functii de reglementare, consiliere, sprijin si control, reprezentare, educatie civica si de administrare a patrimoniului propriu. De asemenea, este abilitat sa caute, sa descopere si sa identifice mormintele si operele comemorative de razboi si sa organizeze sistemul national de cercetare si evidenta a mormintelor si operelor comemorative de razboi, romanesti si straine, aflate pe teritoriului Romaniei, precum si a celor romanesti din strainatate.

Cercetasii tradiţionali 

Protocolul vine in completarea colaborarilor pe zona de traditii istorico-militare si cercetasesti dezvoltate cu Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” (participari la “Zilele Muzeului Militar National”) si cu Asociatia “Traditia Militara” (participari la Marsul Comemorativ “Crucea Eroilor”, prima reconstituire istorico-militara a Bataliei de la Podul Jiului si alte evenimente).

Cercetasii traditionali realizeaza activitati bazate pe metoda traditionala a lui Baden-Powell, desfasurate cu precadere in aer liber si natura, intr-o formula calitativa de educatie moderna prin aventura.




in baza protocolului semnat la inceputul lunii februarie, ONCE a invitat ACT-RO sa participe la manifestarile prilejuite de "Ziua Brancusi" (19 februarie 2016, Targu Jiu).


vezi si album Otilia Sava / MAPN, ”Calea Eroilor” - din respect pentru Sacrificiul Suprem