miercuri, 20 aprilie 2016

Cercetasii traditionali la Scoala Altfel

In cadrul saptamanii “Scoala Altfel” cercetasii traditionali au fost prezenti la Scoala Gimnaziala nr. 172 “Sfantul Andrei” din Drumul Taberei, raspunzand invitatiei clasei a IV-a D - doamna invatatoare Felicia Diaconescu.


Am prezentat copiilor o introducere in cercetasie, tinuta in mare parte chiar de catre unul din elevi, Filip David, cercetas la grupa de varsta pui de lup - Unitatea "Alexandru Daia", avand categoria a II-a in sistemul de progres ACT-RO.

Dupa cateva jocuri de exterior in spiritul Cartii Junglei – cadrul simbolic folosit la metodologia puilor de lup - si formarea patrulelor, ploaia sustinuta ne-a fortat sa ne adapostim in interior.


Filip si-a prezentat uniforma si echipamentul de tura: rucsac mic, trusa de igiena personala, trusa de supravietuire, jurnalul si carnetul puiului de lup.


Au urmat prezentari si demonstratii interactive realizate impreuna cu colegii sai: pansarea unei rani, folosirea foliei de supravietuire, noduri si improvizarea unui ham.


Am raspuns intrebarilor, am vorbit despre activitatile interesante pe care le desfasuram pe parcursul intregului an scolar si ne-am dat intalnire cu aproape toti cei prezenti la o activitate cercetaseasca din luna mai.

Gata Oricand!

Filip David si Alin Dimancescu