luni, 24 februarie 2020

Excursie la Salina Slanic Prahova

Cercetasii traditionali (grupurile din Bucuresti) au sarbatorit Ziua Mondiala a Cercetasiei printr-o aventura la 200 m adancime, in Mina Unirea, din cadrul Salinei Slanic Prahova.


Spatiul excavat ocupa un volum de 2,9 mil metri cubi si se intinde pe o suprafata de 7,8 hectare.  Mina Unirea a devinit obiectiv turistic dupa 1970, oferind conditii naturale de exceptie prin microclimatul sau bogat in aerosoli cu eficienta in tratarea maladiilor respiratorii. Temperatura este constanta tot timpul anului (12 grade C), presiunea atmosferica este scazuta (730 mm col. mercur), iar umiditatea este mai redusa cu 10% decat cea de la suprafata (sursa).

Dupa un careu de deschidere la care s-a reamintit semnificaria zilei de 22 Februarie si s-au impartit insigne aniversare, cercetasii au efectuat un mini-tur ghidat - multumim Salrom! 


Programul a continuat cu activitati si jocuri, la care alaturi de liderii ACT-RO au fost angrenati si lideri de la Cercetasii Vlasiei (ca parte a unui program de training).


Gata Oricand!

echipa ACT-RO


vezi aici albumul complet