miercuri, 16 iunie 2021

Activitate la Moara Vlasiei

Duminica, 13 iunie 2021, este o zi importanta pentru Cercetasii Vlasiei. Pe islazul de la Moara Vlasiei, o pajiste frumoasa intre apa si padure, cercetasii din localitate formeaza un careu impreuna cu cercetasi din unitatile din Bucuresti.


Pentru prima data de la inceputul parteriatului nostru, Cercetasii Vlasiei vin imbracati cu noile lor uniforme ACT-RO, pe care au aplicat si ecusonul de unitate.
Dar ce este si mai important, urmeaza sa depuna promisiunea si sa isi primeasca esarfa ACT-RO lideri si cercetasi, intr-o ceremonie coordonata Edi, Maria, Adi, Cezar si Alin.


Primii care primesc esarfa sunt Dan (Parfene), Nina si Ionut. Vor duce mai departe "scanteia" in unitatea lor.
Urmeaza "trupa de soc", cum ii place lui Marcel sa ii numeasca pe copii cu care a inceput cercetasia la Moara Vlasiei. Activitati pe care liderul lor le-a extins la nivelul comunitatii, transformandu-le intr-o poveste educationala si sociala de succes. Felicitari!
Copiii de ieri au crescut, astazi sunt liceeni, la grupa de varsta "calauze".



Urmeaza fetele de la cutezatori, si primii baieti de la aceeasi grupa de varsta.



Profita de moment si Sara, de la Unitatea "Alexandru Daia", care si-a completat carnetul Puiului de Lup chiar inainte de activitate, pentru a primi esarfa mult asteptata.


Ne impartim pe grupe de varsta. Cei mici vor pleca intr-un tur de padure, presarat cu povesti despre fauna si flora Codrilor Vlasiei, prezentate de catre Parfene, un mare iubitor de natura.


Cei mari se impart in doua grupe. Dupa ateliere de orientare si comunicatii radio, grupele pleaca pe trasee diferite, urmand sa faca jonctiunea la un  punct de intalnire prestabilit, pentru intoarcerea pe un traseu comun.


Avertizarile meteo si in cele din urma ploaia anuntata nu ne-au lasat sa profitam din plin de aceasta activitate, dar stim ca ne vom reintalni curand.
La plecare, cativa cormorani strabat cerul si o barza uriasa isi muta terenul de vanatoare.
 



(revenim cu video)


Gata Oricand!

echipa ACT-RO