luni, 10 octombrie 2022

Deschidere an cercetasesc 2022-2023

Duminica, 2 octombrie, la Moara Vlasiei a avut loc deschiderea anului cercetasesc 2022-2023.
Evenimentul a fost organizat de cercetasii din Bucuresti, gazdele participand cu cercetasii unitatii din localitate.


S-a inceput cu intonarea imnului de stat, dupa care a urmat un ceremonial religios, care a inclus sfintirea drapelelor de unitati si asociatie.



"Cercetasii Vlasiei" au sarbatorit in aceasta zi 5 ani de la primele activitati. Cuvantul de deschidere a apartinut initiatorului acestui grup, care i-a salutat pe cei prezenti si a multumit Consiliului Judetean Ilfov pentru interesul acordat educatiei copiilor din localitate. 
Directorul Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov a primit din partea presedintelui ACT-RO o esarfa de cercetas.




A urmat un scurt moment festiv in care s-au acordat doua esarfe, de data aceasta cu depunere de promisiune, pentru un lider voluntar si o cercetasa. Ambii au parcurs sistemul de progres ACT-RO pentru aceasta etapa. 



Cercetasilor, parintilor si invitatilor le-a fost prezentata misiunea asociatiei, aceea de a oferi "Educatie prin Aventura", intr-un cadru organizat de activitati pentru trup, minte si suflet.



Au urmat momente simbolice pentru cele trei grupe de varsta.
Puii de lup i-au primit in barlog pe noii lor colegi, veniti pentru prima data la o intalnire cu cei mai mici dintre cercetasi.
Sub indrumarea lupilor intelepti (liderii adulti), puii de lup mai mari au parasit barlogul, pentru a urma o noua etapa a aventurii lor cercetasesti.


Au trebuit sa dea o proba de curaj: sa arate ca stiu sa inoate pe valurile formate de bratele colegilor. Capitanul le-a urat bun venit pe vas si le-a citit regulamentul (Legea Cercetasului si deviza: Gara Oricand!). 


La scurt timp a fost randul calauzelor sa se organizeze pentru a-i primi pe noii lor colegi veniti de la cutezatori. Acestia au trebuit sa dea dovada de curaj si coordonare intr-un cadru animat de incurajari zgomotoase. 



Cutezatorii si calauzele au continuat cu jocuri (Hypodromul si Navigatie),


incheind activitatile cu o poza de grup.


In acest timp puii de lup au participat la o proba de stafeta pe echipe, urmata de o alergare in saci.




Puii de lup din Moara Vlasiei au primit carnete si impreuna cu colegii lor din Bucuresti au parcurs continutul provocarilor pentru etapa de Promisiune (cea la care se acorda esarfa). 




Programul s-a incheiat cu un Mare Strigat, tinut la Stanca Sfatului. Haita s-a adunat in cerc si impreuna cu lupii cei intelepti au salutat, strigand deviza: "Sa facem cat mai bine!"




Ultima parte a activitatii a inclus ateliere de creatie mestesugareasca si o gustare cercetasesca, in organizarea gazdelor. 






S-a plecat acasa dupa o ultima fotografie de grup.


Gata Oricand!

echipa ACT-RO


vezi albumul foto complet