sâmbătă, 12 noiembrie 2022

Excursie la Busteni

Dupa deschiderea anului cercetasesc si doua activitati de incalzire (Padurea Baneasa si vizita la Muzeul Militar National), cercetasii din Bucuresti au plecat in excursie la munte.

Calatoria cu trenul a fost un eveniment in sine. S-au legat discutii antrenante si toti au urmatit cum dealurile se transforma in munti in mai putin de 2 ore.


Am coborat din tren la Busteni, ne-am grupat pe patrule si la iesirea din gara am facut un careu la monumentul "Ultima Grenada", dedicat caporalului Constantin Musat - erou al primului razboi mondial.


A urmat o vizita la Manastirea "Caraiman", strajuita de varful si crucea cu acelasi nume, unde ne-am recules si am pus o lumanare pentru cei dragi de acasa, dar cu gandul si la cei plecati de langa noi.


Cutezatorii si calauzele au pornit spre Cascada Urlatoarea, pe un traseu de padure, parcurs cu increderea specifica varstei.





Intre timp, puii de lup s-au reintors in oras si au intrat pe Valea Cerbului. Dupa ultimele case din Busteni, am urmat firul raului si ne-am oprit intr-o poiana,, pentru o gustare.




Crestele inzapezite au ajuns mai aproape de noi cu ajutorul binoclurilor.


Am parcurs un atelier de orientare. Puii de lup au invatat notiuni legate de punctele cardinale, aranjand corect pietricele inscriptionate si, mai apoi, orientandu-le dupa busola.


Am plecat mai departe, nu inainte de a simula un zbor al lui Chill, pe directia punctelor cardinale.


Ajunsi la cabana si in asteptarea fratilor mai mari, care intrasera si ei pe Valea Cerbului, puii de lup au participat la un traseu in coasta, schitat cu jaloane si arbitrat de comisari de traseu, in probe individuale si de echipa.


Am servut pranzul intr-un decor traditional de cabana.




Dupa o poza de grup am pornit pe drumul de intoarcere spre Busteni.


In gara s-au dat semnaturi la provocarile din carnet, pentru indeplinirea baremeor de initiere si  obtinerea esarfei.


In tren, cercetasii au primit cateva intrebari legate de excursie, la care vor trebui sa raspunda in jurnalele lor pana la urmatoarea intalnire.

Deplasarea a fost considerata si o activitate la care liderii participanti la stagiul de pregatire desfasurat cu o saptamana in urma la Provita de Sus au putut sa isi puna in aplicare o parte din cele invatate.


Gata Oricand!

echipa ACT-RO

vezi albumul foto complet