luni, 5 august 2024

Ceremonial militar-religios pe Dealul Cosna

actualizare 10.08.2024:



--------------------------------------------


La ceremonialul militar-religios care se va desfășura la Ansambul Monumental de pe Deaul Coșna, jud. Bacău, pe data de 9 August 2024, orele 10.00, se va sfinți a treia cruce comemorativă. Onoratei asistențe i se va adresa si un reprezentant al familiei Fraților Dimăncescu (Dimitrie si Ioan), ofițeri combatanți în timpul Bătăliei pentru Ultima Reduta - Cota 789.

Inainte de a fi eroi în primul război mondial, ca elevi de liceu, Frații Dimăncescu au înființat prima noastră patrulă de cercetași, în vara anului 1913, la Sinaia. Mai apoi Dimitrie, ajutat de fratele sau Ioan au pus bazele primei formațiuni cercetășești din România, la Liceul “Gheorghe Lazăr“ din București,
La mulți ani distanță, descendenții Fraților Dimăncescu au considerat că au o datorie de onoare - să facă cunoscute poveștile lor de familie, pentru a inspira noile generații.

“Cota 789 – Ultima Redută”
regizor Nicholas Dimăncescu, producator Dan Dimăncescu
Kogainon Films: Hill 789: The Last Stronghold 
in partenertiat cu National Geographic Romania, difuzat in premiera pe TVR1

Călător fără Hartă“, Memoriile lui Dimitrie D. Dimăncescu
publicate de Dan Dimăncescu, BTF Press

Povestea unui Cercetaș“, biografia lui Ioan Dimăncescu

Acum 10 ani, descendentii Fraților Dimăncescu au pus bazele Asociației Cercetașilor Tradiționali din România (ACT-RO) pentru a oferi copiilor Educație prin Aventură® pe coordonate tradiționale, românești.


Gata Oricând!

echipa ACT-RO