vineri, 12 septembrie 2014

Mesajul unei mame de cercetas aspirant

Buna ziua!

Cristian* acum isi cauta pe internet Cartea Junglei, sa o descarce pe tableta. Nu mai comentez ca o are in biblioteca... 
Ma bucur ca se apuca de citit, pentru Puii de lup.

Cristian a mai fost in tabere, excursii, dar nu cred ca au fost formate grupuri. La cercetasi sunt activitati care ii plac mult, diferite de joaca lui de pana acum.
I-ar fi placut sa poata duce toata "expeditia" de sambata la bun sfarsit si poate a constientizat ca intr-o echipa platesc toti greseala unora. A promis ca va incerca sa asculte mai mult de lideri.

Ce s-ar mai putea face?  Mi-e greu sa vorbesc... Suntem la inceput si ceea ce faceti mi se pare deja extraordinar. I-am explicat lui Cristian: pentru ceea ce fac, liderii nu primesc nimic, e bucuria de a impartasi cu cei care vor cunostintele si experienta lor. A fost foarte mirat, cred ca l-a marcat mai mult decat credeam eu! Poate o sa inteleaga ca intrarea in cercetasie tine de vointa lui de a se integra in grup, cu regulile pe care deja acesta le are. Sper sa fie asa!


In patrula lui au fost baieti cu "personalitate". Poate ar trebui filmati si sa le puneti parintilor imaginile - sa vada felul in care relationati cu ei, cum le impuneti regulile si cum le formulati cererile, cum ii motivati si cum le explicati greselile. Baietii se comporta asa si din cauza greselilor noastre, ale parintilor.

Va doresc numai bine,

mama lui Cristian


Nota
Mesajul de mai sus a fost primit de catre Bogdan Codreanu - liderul coordonator al grupei de Pui de lup din cadrul Unitatii "Fratii Dimancescu" - si vine la scurt timp dupa o actiune de 2 zile, prima iesire din "barlog" a unor cercetasi aspiranti.


*din considerente de confidentialitate am folosit un alt nume