duminică, 10 aprilie 2022

Puii de lup in parc

Puii de lup s-au reintalnit in Parcul Tineretului intr-o duminica cu soare si mult vant. Dupa verificarea prezentei ne-am deplasat organizat, in sir indian, catre unul din locurile noastre preferate.


Puii de lup mai mari au desfasurat activitatile cu care erau obisnuiti.


Puii de lup nou veniti in haita au avut parte de o intalnire de initiere.


Activitatile puilor de lup se desfasoara in cadrul simbolic al Cartii Junglei. Adunati in cerc, la Stanca Sfatului, copiii si-au reamintit personajele din carte / film si au cautat sa le reprezinte intr-un joc de mima.
Au continuat intr-un joc in care Mowgli il infrunta cu privirea pe Shere Khan. S-au antrenat mai departe intr-un alt joc in care puii de lup incearca sa scape prin fuga si viteza de fiorosul tigru.

Participarea la activitati inseamna multa voie buna si implicare.
Un cadru organizat, in care sa comunicam sau sa ne deplasam, ne aduce o siguranta si o eficienta sporita. Am exersat semnalul de atentie si alinierea in linie si pe coloane.

Dupa o pauza de masa puii de lup au testat puterea haitei in doua probe de stafeta:
-pe teren accidentat (forta, viteza)
-cu transmitere de mesaje (viteza, memorie)

In continuare puii de lup s-au antrenat pentru a fi puternici. La proba de trasul franghiei conteaza forta si coordonarea echipei / haitei

Cei mai mici cercetasi sunt la varsta experientelor in care incearca "Sa faca cat mai bine" in toate imprejurarile, capatand incredere in fortele proprii, dandu-si silinta sa fe mereu mai buni.
Progresul lor va fi consemnat in Carnetul Puiului de Lup. Primul set de provocari odata trecut cu bine aduce recompensa: primirea esarfei. 
Coeziunea haitei este ilustrata cel mai bine la ceremonialul de Mare Strigat, cand membrii ei, adunati in jurul lui Akela, isi reamintesc deviza si salutul.

La sfarsitul activitatii puii de lup pleaca in ordine, pe patrule.


Sa facem cat mai bine!

echipa ACT-RO


vezi aici albumul foto complet
(foto si video: Grupul de Initiativa "Pui de lup")