marți, 29 iulie 2014

Primul camp al cercetasilor traditionali

Intre 18 si 20 iulie 2014 a avut loc primul camp al Asociatiei Cercetasilor Traditionali din Romania, intr-o locatie unica (pusa la dispozitie de dl. Dan Dimancescu, membru fondator al asociatiei, fiul lui Dimitrie Dimancescu), amplasata pe un platou subalpin si avand o perspectiva absolut memorabila asupra Muntilor Bucegi, Piatra Craiului si Masivului Postavaru. Panorama este intregita de dealurile Vaii Simonului, Magura Branului si de deschiderea spre Codlea si Rasnov.
 

Dupa ce autosbuzul i-a lasat in Simon, cercetasii nostri au urcat la locul taberei, unde dupa un scurt instructaj si organizarea pe patrule au instalat corturile.


Alaturi de noi a fost si un grup de elevi din Simon-Bran, care s-a integrat fara nici un efort printre cercetasii cu vechime.


Ploaia care a pornit si mai sustinut intre timp ne-a fortat sa ne desfasuram ceremonia de deschidere a campului in interior.


S-au distribuit tricouri ACT-RO (powered by Saga Film) si insigne de camp. Alaturi de noi au fost si prieteni din Bucuresti si Brasov, parinti de viitori cercetasi.

A doua zi, din cauza timpului inchis si a norilor de pe creasta am renuntat la hike-ul planificat in Bucegi (catre Saua Strunga si Padina). Ne-am reorientat pe activitati de interior - jocuri cercetasesti - la primele ore


si pe cateva trasee mai scurte, care au inclus ateliere de orientare sau de facut focul.


Dupa ce in prima zi amenajasem o vatra de foc ecologica, prin indepartarea stratului de iarba si pamant (25 cm grosime), am construit ad-hoc niste bancute si am adus lemne pentru focul de tabara, aprins simbolic de Diana Habuc - presedinta ACT-RO. Acompaniati de cantece si povesti cercetasesti ne-am bucurat de ultima noastra seara, avand si cativa voluntari pentru plantoanele 1, 2 si 3 (varianta cumulat :-))


Dimineata de duminica a venit cu un cer senin. Dupa inviorare si mic-dejun, ne-am apucat de strangerea corturilor si facutul bagajelor.


Am acoperit vatra focului (lasand terenul aproape la fel cum l-am gasit) si am facut curat in urma noastra, spre multumirea administratorului locatiei - dl. Gabriel Moja (proprietarul Pensiunii Vraja Muntilor si editorul publicatiei ProBran - Foaia Branului).


Campul s-a incheiat cu ceremonia de coborare a tricolorului si steagului ACT-RO de pe catarg.  


Ne-am facut o ultima poza de grup


si am coborat in Simon la autobuz, de unde in coloana cu alte masini am pornit spre Rasnov, unde am vizitat Cetatea Medievala. Cei care nu o mai vazusem recent au fost surprinsi de calitatea lucrarilor de restaurare executate in ultimul timp. Ghid ne-a fost Alex, care ne-a prezentat informatiile legate de istoria cetatii si a comunitatii Rasnovului, dar si intamplari inedite sau legende din partea locului.


Drumul spre Bucuresti l-am facut vorbind intre noi despre ce am putea sa facem data viitoare cand vom veni la Bran.


Pana atunci, ne vedem la Scoala de Vara de la Topolnita (13-17 august)!

echipa ACT-RO


foto: Titi Amzar, Mihaela Tatiana Gherghita, Simona Popa

pentru mai multe fotografii vezi:
-> fotografii pe activitati
1. deschiderea campului
2. activitati in camp
3. inchiderea campului
4. vizitarea cetatii medievale din Rasnov

-> album ACT-RO (Titi Amzar)