luni, 1 iunie 2015

Mini-tabara Aventura

Jurnal de camp
Obiectivul acestei activitati a fost sa testam pentru prima data o iesire cu cortul a puilor de lup. Pentru marea majoritate dintre ei a fost prima experienta de acest fel. Ne-am dorit acest test si in perspectiva participarii cercetasilor Grupului de Initiativa "Alexandru Daia" la Scoala de Vara ACT-RO (din iulie).
Locatia taberei a fost in incinta Edenland Park, Balotesti. 

Vineri 22.05.15
Pregatirile pentru amenajarea locatiei au inceput de dimineata. Micii cercetasi au sosit in tabara intre orele 16:00 si 19:00, adusi de parinti.


Deschiderea s-a facut destul de tarziu, cu adunarea formatiei in careu.


 A urmat prima seara la foc, cu plantoanele facute de parinti si lideri.Sambata 23.05.15
Ziua a debutat cu inviorare si cu micul dejun.


Ne-am impartit in doua echipe (grupa lupii mari si grupa lupii mici) si am inceput activitatile.
Lupii mari au avut sedinta pe patrule si jocuri de viteza/stafeta. 

 

A urmat echiparea si jocurile din padure: deplasarea printre obstacole, traseu de orientare (cercetasii au primit o harta si s-au deplasat urmand indicatiile ei, fiind monitorizati de tata lup (Bogdan).
La fiecare post au avut de trecut probe: 1- tricolorul (semnificatia culorilor, hora unirii), 2 - trecerea peste obstacole, 3 - legea cercetasului, 4 - tipuri de comunicatii la distanta, 5 - proba de catarat in copac folosind fringhia.


Lupii mici (incepatori) au avut initiere in manevre de instructie, proba de alergare viteza, recunoastere traseu de orientare (unde au dat concurs a doua zi) si proba de trecere prin traseul cu obstacole.La pranz s-a servit masa, dupa care toata lumea a luat o pauza bine meritata - mai putin liderii si parintii :-) 


Dupa odihna, aproape toti copiii s-au plimbat pe cal/ponei.Seara a venit cu moment festiv, fiecare patrula a interpretat un cantec, poezii, iar Maria Denischi a cantat la chitara. Am avut si activitati de pregatire a mesei (ciorba de legume la ceaun) si bezele.Duminica 24.05.15

Lupii mici au inceput in forta cu un concurs de orientare pe aleile parcului Edenland.


A urmat concursul de traseu cu obstacole si deliberarile juriului.


Cei mari s-au prins la un scoutball.


Lupii mici inainte de finalul campului au facut un traseu in padure.


Tabara s-a incheiat printr-o festivitate. Ne-am adunat in careu si am premiat cistigatorii concursurilor la cele doua categorii de varsta. Toti cercetasii au primit diplome de participare si o insigna. La fel liderii si parintii (un mare multumesc pentru implicare!) care au facut posibil acest mini-camp.


Am plecat acasa cu mai multa experienta si cu amintiri frumoase.

Bogdan Codreanu si Andi Sibianu
lideri coordonatori pui de lup
Grupul de Initiativa "Alexandru Daia" 

foto: Nicu Vincene, Radone Balcan, Sorin David