sâmbătă, 4 martie 2017

ACT-RO a devenit membru cu drepturi depline in cercetasia traditionala mondiala

Cu ocazia intrunirii Adunarii Generale a World Federation of Independent Scouts - WFIS (Europe Region), desfasurata la Barcelona in zilele de 28-29 ianuarie 2017, Asociatia Cercetasilor Traditionali (ACT-RO) a fost admisa ca membru cu drepturi depline.


"Hotararea AG WFIS incununeaza aprecierea evolutiei noastre constante din ultimii 2 ani pe directia cercetasiei traditionale. Activitatile desfasurate local au fost impulsionate si cu sprijinul instructorilor WFIS prin participarea liderilor nostri la trainingul Wood Beads / Badge desfasurat in Romania, o premiera pentru cercetasia noastra. 
In perioada urmatoare dorim sa ne consolidam prezenta prin proiecte de calitate, care sa sustina pozitionarea noastra pe zona de educatie prin aventura.
La nivel international vom dezvolta cooperarea cu alte asociatii cercetasesti prin participarea la programe si evenimente in cadrul federatiei unde suntem afiliati." - Sorin David, presedinte ACT-RO

"Afilierea noastra la WFIS a fost unul din obiectivele strategice de la care am pornit constructia ACT-RO. Am dorit sa avem o pozitionare bine definita, local si international.
Prin programele noastre oferim copiilor si tinerilor emotia aventurilor in aer liber si natura, intr-o formula calitativa de educatie non-formala, bazata pe metoda cercetaseasca traditionala.
Ca valori si principii ne consideram continuatorii cercetasiei noastre din anii 1914-1937." - Alin Dimancescu, vicepresedinte ACT-RO

"Suntem foarte mandri sa avem o Asociatie Traditionala cu radacini in primele inceputuri ale Cercetasiei din Romania si suntem foarte fericiti ca am intalnit noi prieteni si cercetasi din aceasta tara." -  Klaus Tegeder, presedinte WFIS

World Federation of Independent Scouts are peste 130 de asociatii afiliate din 64 de tari din aproape toate regiunile de pe glob si un numar de peste 5 milioane de membri. WFIS este a doua cea mai mare structura cercetaseasca la nivel mondial, avand cea mai mare rata de crestere.foto AG WFIS:


vezi si: