miercuri, 8 iunie 2022

Cu Haita pe munte

Puii de lup au plecat intr- o expeditie de o zi, avand ca destinatie Cabana Ciucas (1595 m).
La plecarea de la tabara de baza (Muntele Rosu), am avut sansa de a afla de la prietenul nostru, Teo Paraschiveanu (fotograf, producator tv, instructor outdoor şi ghid) sfaturi pretioase despre drumetie. Desi Teo a plecat mai departe la drum cu patrulele cutezatorilor, ne-am bucurat de momentele petrecute impreuna!


Am pornit organizat, in sir indian, pe o poteca care ne-a dus in padure, pe taramul adevaratilor lupi si al puilor lor. 
 


Pe tot parcursul am cautat sa pastram formatia si sa ne incurajam cand era nevoie. Lupii mari au raspuns cu rabdare la traditionalele intrebari ale celor mici, pornite dupa doar 10 minute de parcurs: Cat mai avem? Cand mancam?


A fost o provocare continua in care ne-am depasit limitele. Unii dintre copii aveau experienta, altii nu mai facusera un traseu atat de lung, cu  o diferenta de nivel atat de mare. Am fost puternici fiecare  in parte, dar mai ales ca grup (haita).

Am verificat din nou ce trebuie sa contina un rucsac de tura. 
Pe traseu am  invatat sa respectam natura, sa nu lasam urme cand mergem pe munte.
Stim sa ne deplasam organizat pe o poteca, am inteles cum trebuie sa respiram corect si ca nu orice pauza este pentru stat jos, baut apa si mancat.
Incepem sa intelegem si disciplina de grup, unde ne ajuta si Legea Puiului de Lup:
1. Puiul de Lup asculta de Lupul intelept.
2. Puiul de Lup nu se pune pe el insusi deasupra celorlalti.


A fost o sambata de "educatie prin aventura", care s-a incheiat cu un moment solemn: doi dintre puii de lup si-a primit esarfele, in fata colegilor lor, mai motivati ca oricand sa le urmeze exemplul.



Sa facem cat mai bine!

echipa ACT-RO  


vezi aici albumul complet 
(foto: Grupul de Initiativa "pui de lup")