miercuri, 22 iunie 2022

O tura in Padurea Surlari

Pe 19 iunie cercetasi de la unitatile din Bucuresti s-au intalnit pe islazul de la Moara Vlasiei, fiind intampinati (cu limonada si cafea cu lapte :-) ) de o patrula de calauze de la Cercetasii Vlasiei.


I-am lasat in urma pe prietenii nostri cecetasi, Festivalul Vlasiei si canicula care incepuse chiar de la ora 10 si am pornit la umbra padurii pe un traseu care mergand, initial pe malul raului Vlasia (afluent al raului Ialomita), a inconjurat Padurea Surlari (ramasita a Codrilor Vlasiei) pe latura sa vestica, pentru a intra apoi in mijlocul padurii.


Am facut popas pentru masa si activitati intr-o poiana umbrita de pe marginea drumului. Calauzele le-au introdus in povestea lor pe doua cercetase nou venite, cutezatorii au avut ateliere de noduri si orientare/observare, iar puii de lup au cercetat zona, s-au jucat si si-au completat carnetelele pentru etapa de initere/primiea esarfei.



Am pornit mai departe spre punctul de sosire: acelasi islaz cu al sau festival, de data asta la o temperatura si mai ridicata. 


Am incheiat activitatea dupa o tura de 3 ore, cu peste 5 km parcursi intr-o padure linistita si umbroasa. 



Gata Oricand!

echipa ACT-RO


vezi aici albumul complet