luni, 6 iunie 2022

O tura pe Varful Ciucas

Sambata 4 iunie, 2 patrule de cutezatori si 2 grupe de pui de lup au pornit  spre Cheia. De aici autocarul a urcat pana la Muntele Rosu, punctul de la care a inceput de fapt traseul nostru montan.

Dupa o gustare rapida si completarea rezervelor de apa am organizat un mic instructaj.
Am fost onorati sa il avem alaturi de noi pe Teo Paraschiveanu - fotograf, producator tv, instructor outdoor şi ghid. Am aflat ce il motiveaza pe Teo pe munte, ne-a dat sfaturi pretioase legate de echipament si ne-a facut o trecere in revista a celor mai inalte varfuri din Muntii Ciucas (Vf. Ciucas - 1954 m, Vf, Muntele Rosu, Vf. Gropsoare, Vf. Zaganu).


Cutezatorii au plecat primii in traseu, cu Cezar si Ionut in fata, la inchidere fiind Teo si Alina. Traseul a intrat in padure, cu o pierdere de nivel pana la un drum pietruit, pe care am urcat apoi pana la Cabana Ciucas. 


Sub presiunea timpului si a norilor s-a plecat dupa o pauza scurta spre varful Ciucas, pe care cutezatorii l-au cucerit pe un vant puternic si la o temperatura cu mult mai scazuta decat cea de la plecare.

Drumul de intoarcere a fost parcurs mai repede.

 
Inainte de plecare ne-am strans in careu cu puii de lup ajunsi inaintea noastra (dupa un traseu mai scurt, doar pana la cabana Ciucas si inapoi). 
Doi dintre cutezatori au trecut de etapa de initiere (provocari parcurse + vechime) si si-au primit esarfa de cercetas.


Gata Oricand!

echipa ACT-RO


vezi aici albumul complet
(foto/video: Ionut D., Grupul de Initiativa "Pui de Lup)