sâmbătă, 21 octombrie 2023

Drumul Manastirilor

Pe 7 octombrie 2023 a avut loc prima etapa din acest an din Drumul Manastirilor. Evenimentul a insemnat si deschiderea anului cercetasesc 2023-2024 pentru cercetasii traditionali din Ramnicu Valcea. Au participat patrule de cercetasi de la unitatile din Bucuresti si Moara Vlasiei (Ilfov).


"Avand sprijinul Arhiepiscopiei Ramnicului, proiectul isi propune sa refaca simbolic un drum pe care calugarii il faceau acum mai bine de 300 de ani intre asezamintele monahale de pe Valea Oltului, pe trasee nemarcate, pentru a comunica.
Drumul Manastirilor este un traseu spiritual, de marturisire a credintei, un prilej de a ne cunoaste locurile incarcate de istorie"
prof. Claudiu Schiteanu, initiator si organizator, liderul Grupului de Initiativa "Constantin Brancoveanu" din Ramnicu Valcea


Prima etapa din acest an a inceput la Manastirea Turnu, ctitorita de pustnicii Daniil și Misail. Parintele Simion si Pr. Vasile Chima, consilier cultural Arhiepiscopia Ramnicului au sfintit drapelele asociatiei si au oficiat o slujba  pentru a binecuvanta pelerinajul la manastirile valcene.


Părintele Staret Misail ne -a oferit pranzul la trapeza manastirii.


Am plecat mai departe
 

si dupa un traseu de doua ore am ajuns la Manastirea Stanisoara, o straveche manastire de calugari (printre care pustnicii Neofit și Meletie), amplasată la poalele masivului Cozia, pe versantul său sudic.
Dupa ce am vizitat si ne-am inchinat in biserica mare,



Pr. Staret Martinian ne-a povestit istoria manastirii si ne-a dat binecuvantarea sa.




Cercetasia ii ajuta pe copii si tineri sa se dezolte pe coordonatele trup-minte-suflet.
Proiectul continua cu noi etape.

Gata Oricand!

echipa ACT-RO