Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" a primit vizita cercetasilor traditionali. Organizati pe patrule, cercetasii au pornit intr-un tur ghidat.
Am aflat ca muzeul s-a infiintat in anul 1936, sub patronajul regelui Carol al II-lea, pentru a pune in valoare importanța satului în cultura Romaniei.
Pe aleile muzeului am facut o calatorie in toate regiunile tarii, dar si in timp.
Cercetasii au poposit si la troita ridicata de participantii la Campul regional "Fratii Dimancescu" in anul 2013, cu prilejul Centenarului Cercetasiei.
Alaturi de portaluri si alte elemente construie din lemn, troitele faceau parte din reperele taberelor si jamboreelor cercetasesti (vezi aici Cercetasii si troita)
La sfarsitul vizitei de la muzeu, am sarbatorit o cercetasa de la grupa de varsta pui de lup, care a implinit 11 ani.
Activitatile au continuat si in afara muzeului.
La umbra castanilor de pe Soseaua Kisseleff cei mai mici cercetasi au participat la jocuri, iar cei nou inscrisi si parintii lor au aflat informatii despre carnetul puiului de lup, jurnal si esarfa.
Cutezatorii, impartiti in echipe de cate 2 cercetasi, au primit o foaie de hartie si au facut o schita a muzeului cu 3 case din 3 zone geografice diferite, au stabilit punctele cardinale si au orientat harta.
La activitati au participat patrule ale unitatilor din Bucuresti si o patrula a Grupului de Initiativa din Fundulea.
Gata Oricand!
echipa ACT-RO
cercetasii-traditionali.ro
urmariti-ne pe Facebook si YouTube!