duminică, 1 octombrie 2023

Deschidere an cercetasesc 2023-2024

Evenimentul de Deschidere al Anului Cercetasesc 2023-2024 a avut loc duminica, 01.10.2023, la Fundulea (terenul de fotbal Gostilele).
Multumim pentru accesul la locatie autoritatilor locale si Ocolului Silvic!


Cu acest prilej s-a lansat Grupului de Initiativa "General Virgil Badulescu" (Fundulea, Calarasi) in prezenta cercetasilor de la unitatile din Bucuresti (organizatori) si Moara Vlasiei. Grupul va fi coordonat de catre colega noastra, dr. Corina Chiran.
(vezi aici cine a fost generalul Virgil Badulescu).


La eveniment s-a anuntat initiativa crearii unui grup de initiativa in localitatea Subcetate, acolo unde s-a desfasurat Scoala de Vara ACT-RO din aceasta vara.


Careul de deschidere a inceput cu intonarea imnului de stat si cu o prezentare a asociatiei.



S-au acordat esarfe in cadrul unor ceremonii de depunere a promisiunii (pui de lup, cutezatori, lideri).


In partea a doua a evenimentului au avut loc momente de primire/trecere la categoriile de varsta. Puii de lup i-au primit in barlogul din padure pe cei nou veniti.



Cei care au trecut in clasa a V-a, au parasit haita si s-au imbarcat pe corabia cutezatorilor, unde li s-a citit regulamentul (Legea Cercetasului) de catre capitan.


Au urmat jocuri: Scoutlon® (pui de lup si cutezatori),



Carele Romane (calauze si cutezatori),


alergare in saci (pui de lup),


si jocuri de echipa (calauze).


La atelierele "Cercetas pentru 1 zi" (echipament, orientare, prim ajutor si campare) am prezentat parintilor ce inseamna cercetasia la modul practic.



Ne-am bucurat sa ne intalnim cu colege care si-au adus cu ele si viitori cercetasi!




Organizare eveniment: Edi, Viorel, Cezar, Simion, Corina, Dana, Mihai, Denis, Gabriel si Alin
Vezi aici albumul complet, foto: Florin, 438 Playhouse.

Ramaneti alaturi de noi, ne asteapta noi episoade de Educatie prin Aventura®!

Gata Oricand!

echipa ACT-RO
cercetasii-traditionali.ro

urmariti-ne pe Facebook si YouTube!


Desspre noi

Asociatia Cercetasilor Traditionali din Romania (ACT-RO) este o organizatie cercetaseasca care se raporteaza la valorile, spiritul patriotic, principiile si metoda primilor nostri cercetasi.

Oferim copiilor si tinerilor emotia aventurilor in aer liber si natura, intr-o formula calitativa de educatie non-formala, bazata pe metoda cercetaseasca traditionala.

Ne-am lansat public in anul 2014, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la constituirea Asociatiei "Cercetasii Romaniei" (activa intre anii 1914-1936) si dorim sa pastram Nordul pe busola cercetasiei noastre.

Pentru noi, traditie inseamna cercetasie de calitate.

Realizam activitati cercetasesti bazate pe metoda originala a lui Baden-Powell, desfasurate cu precadere in aer liber si natura, intr-o formula calitativa de Educatie prin Aventura®.

Contam pe o echipa experimentata, cu competente complementare, dar si pe excelenta si prestigiul celor care ni s-au alaturat in acest demers.

Dorim sa impartasim cu alte asociatii ceea ce facem, dar sa ne si inspiram din ceea ce are valoare pe zona unde ne pozitionam, acesta fiind motivul pentru care suntem afiliati la World Federation of Independent Scouts (WFIS), o structura mondiala care sprijina cercetasia traditionala.


Contact:
telefon: +40722396561 (L-V, 9:00-17:00)
mail: cercetasii.traditionali@gmail.com