joi, 23 octombrie 2014

Debarcarea Cutezatorilor

Jurnal de bord - 19 octombrie 2014 

Cutezatorii Unitatii "Fratii Dimancescu" au facut duminica 19 octombrie o iesire de o zi la Barajul Paltinu (jud. Prahova), realizat pe cursul raului Doftana.
Excursia, cu numele de cod  “Debarcarea”, continua calatoria simbolica a cutezatorilor in cei “Doi ani de vacanta”. 

Dupa verificarea documentelor de bord (acordul parental) ne imbarcam pentru calatorie. Suntem insotiti de capitanul Sorin David si ofiterul Anamaria Vasadi.


Mai participa o patrula de calauze si o patrula a puilor de lup ("Lupisorii de Elita").
Ajungem la baraj unde calauza Theodora ne expune cateva date despre obiectiv.


"Debarcam" pe "insula", formam un careu si suntem impartiti pe patrule: Batalionul Lupii Gri in componenta completa si o patrula Ad-hoc formata din Bodi, Al, Liviu si Darius.
Primul lucru pe care il facem este sa ne asiguram adapostul. Alegem locatia, intindem corturile, amenajam vatra de foc si adunam lemne.


Lupisorii de Elita isi amenajeaza si ei tabara lor.


In pauza de pranz; mancam din proviziile luate cu noi si ne reincarcam bateriile.


Dupa masa exploram zona. Stabilim distanta pana la apa, si schitam harta imprejurimilor. Patrula Ad-hoc pleaca prima. Seful de patrula, Bodi, stabileste azimuturile si ceilalti masoara distantele intre puncte.


Patrula Batalionul Lupii Gri exerseaza manevrele de deplasare si adunare dar si comanda. Pe rand fiecare membru al patrulei ii comanda pe ceilalti.


Urmeaza orientarea. Pe baza coordonatelor stabilite de ceilalti, Patrula Batalionul Lupii Gri traseaza schita imprejurimilor. Reperul este identificat. Urmeaza verificarea si, eventual, corectarea azimutului.


Pentru ca proviziile nu vor tine mult timp, trebuie sa ne asiguram o sursa de hrana. La atelierul de pescuit invatam cum se poate construi si folosi o undita utilizand elemente din natura si din trusa de supravietuire.


Pentru cina, invatam cum se face focul de tip Dakota. Acesta este un foc foarte util pentru gatit, consuma lemne putine, nu face mult fum si se aprinde cu usurinta in conditii de vreme rea (vant). Calauzele construiesc un foc Dakota.


Cutezatorii fac si ei un foc, folosind cateva pietre pentru amenajarea vetrei. Contructorul patrulei Batalionul Lupii Gri - Andrei - experimenteaza cu diferite configuratii ale pietrelor.


Ne pregatim cina la cele doua vetre.


Mancam, strangem tabara, facem curat in urma noastra si ne imbarcam sa plecam spre casa.


A fost o duminica minunata, cu experiente noi.
Aventura cutezatorilor continua!

capitanul Sorin David